Te weinig slaap kan ons dikker en stress voller maken!

Slapen is een ritueel die we als mens nodig hebben om je lichaam en geest rust te geven. De slaapbehoefte is niet voor iedereen hetzelfde, ouderen slapen geregeld wat minder dan jongeren. Het is ook afhankelijk van je inzet die dag, nu min zoontje een vakantiebaantje heeft gaat hij vroeger slapen. Hoe dan ook, wat gebeurt er als je gaat slapen. Onze hersengolven vertragen, onze ademhaling wordt rustiger en onze spieren ontspannen. Slapen is noodzakelijk voor iedereen. Als je een nachtje niet goed slaap, heb je er vaak niet zoveel last van. Maar komt het vaker voor dan zijn de nadelen goed te bemerken. Of je het nu direct bemerk of niet, te weinig slaap heeft zeker nadelige gevolgen. En hoe vaker en hoe groter de slaap tekort is, des te groter de gevolgen zijn.

Het tast ons geheugen aan, het concentratievermogen wordt minder, het reactievermogen vermindert en het beïnvloedt onze besluitvaardigheid (vandaar ons gezegde ‘Slaap er een nachtje over’). Daarnaast worden we emotioneler en heeft het grote invloed op onze gezondheid.

Bij slaaptekorten gaan afweercellen in het lichaam minder goed werken, zodat we sneller ziektes naar ons toetrekken.

Wat vele ook niet weten het vertraagt ook onze stofwisseling en het vermogen om koolhydraten af te breken. Dus langdurig slaaptekort kan tot overgewicht leiden. En een afvalproces bijna onmogelijk maken.
Onze biologische klok is belangrijk bij het functioneren van ons lichaam. Maar wat is dat nu eigenlijk je biologische klok. Ik dacht altijd dat het iets denkbeeldigs was. Maar nee, het bestaat echt.

Je biologische klok zijn eigenlijk een cluster cellen in je hersenen niet groter dan 25mm tezamen. Zij bepalen jou 24-uurs ritme. Je biologische ritme bepaald niet alleen wanneer je slaap krijgt maar ook wanneer je honger hebt, het heeft invloed op je lichaamstemperatuur, hartslag, bloeddruk, spijsvertering spierspanning, hersenfunctie, je lichaamstemperatuur en zelfs je ademhaling.

Metatotine is een stof die invloed heeft op je biologische klok, en gevormd wordt door tryptofaan.
Tryptofaan kan je lichaam niet zelf aanmaken dat haalt het uit voeding. Veel eiwitrijke voeding bevatten deze stof. Zoals pindakaas, banaan, avocado, vis, kalkoen, sesamzaad, melk, zonnebloempittentarwekiemen enz. Zo zie je maar weer dat voeding echt maatwerk is. In Herbalife is aan alles gedacht en hoef je eigenlijk niet meer na te denken over voeding als je de voedingshake e.d nuttigt.

Daarnaast beïnvloedt Tryptofaan ook je stemming, zelfvertrouwen, emoties, seksuele activiteit, en is ook nog eens is angstremmend. Dus kortom, je bio klokje kan niet zonder metatonine en metatonine niet zonder tryptofaan, dat weer in voeding zit..

Warme kleuren zoals rood, gedempt licht, een avondwandeling, en goede voeding bevorderen de gezonde slaap. Terwijl roken, verveling, koude tinten zoals blauw, felle verlichting de slaap verstoren. Roken omdat het je hersenen actiever maakt.

Slapen is niet allen noodzakelijk maar je wordt er ook mooier van. Je huid ziet er anders uit als je bent uitgerust. De wallen onder je ogen verdwijnen. Niet voor niets hebben we het soms over even een schoonheidslaapje.

Producten die direct invloed hebben op je slaap zijn Niteworks® en Formule1 voedingshake ®1

Ik ga ook maar even een uiltje knappen en ik wens jullie welterusten voor vannacht.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *