De enige echte belangrijke Gouden Gezondheidstip

Neem jezelf serieus.

Hoe serieus neem jij jezelf, want als ik mensen vraag; ben jij gezond?
Dan krijg je geregeld te horen ja hoor ik ben niet ziek. Zonder er bij na te denken geven mensen dit antwoord. Natuurlijk zijn er ook andere Nederlanders die hun gezondheid wel serieus nemen. Wat noemen we gezond?

Voor veel mensen is het dus zo je bent gezond of je bent ziek.
Maar!!! Meestal komt er na het antwoord, dat ze niet ziek zijn een; ja maar
Maar ik heb last van mijn schouder. Maar ik ben wel iets te dik. Maar ik ben wel wat mager. Ik ben wel moe uit mijn werk, maar dat is toch normaal.

Dus……. Ben jij gezond?

Veel mensen moeten toegeven. Nee niet helemaal. En als je vraag wat doe jij zelf aan die vermoeidheid, of wat doe je zelf aan die zere schouder. Zeggen mensen vaak ach het gaat vanzelf over. En ondertussen werken we gewoon door, we wachten eerst af tot ons lichaam het echt niet meer kan verdragen. En eerlijk is eerlijk, vaak gaat het ook echt  over.
Maar stel het wordt erger: nou dan ga ik gewoon naar de dokter, wat medicijnen en het gaat wel weer.

Het lijkt erop dat we heel onverschillig staan tegenover ons lichaam. Het gaat vanzelf over, een ander lost ons probleem wel op ( n.l de dokter) En moe zijn is al helemaal normaal.
Ons lichaam geeft wel kleine seintjes en soms grote dat het niet helemaal goed zit met je lijf. Vage klachten als vermoeidheid en hoofdpijn, verkoudheid en zoveel andere dingen waar we geregeld over klagen zijn tekenen om iets te gaan doen voor jezelf.

Maar het enige wat wij vaak doen is klagen, klagen en nog eens klagen. En o ja naar de dokter rennen. Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat als je echt wat hebt dat je niet naar de dokte moet gaan.

Wat doe je zelf aan je gezondheid, en is dat voldoende.
Naast klagen stellen we dingen vaak uit. We weten best dat we te dik zijn, maar we doen niets. Zolang het nog goed gaat, gaan we vaak niet over tot actie. Hier ben ikzelf een behoorlijk goed voorbeeld van.
We moeten vaak eerst schrikken, dus echt een ernstige ziekte krijgen, voor we uit onszelf tot actie overgaan.
Dus tip 1 is en blijft. Neem je lichaam serieus. Vaak weten we wel dat als we voornamelijk chips, snoep, kant en klare vruchtensappen e.d in onze winkel wagen hebben liggen. Dat dit niet de basis kan zijn voor een gezonde levensstijl. Maar wat verwacht je dan zul je misschien denken. Dat ik ineens alles kan veranderen. Nee dat is nou juist hetgeen wat mensen soms willen. Maar er zijn er maar weinig die dat van de ene op de andere dag kunnen.

Daarom begin met haalbare stappen.
Maar stap 1 is de belangrijkste kies dat je gezond wil zijn.
Het gaat niet over snel afvallen. Of om een noodsprong, om van je hartkwalen af te komen. Dit zijn korte termijn oplossingen. Soms moet je die nemen, zeker in een levensbedreigende situatie. Wat telt is dat jij gezond wilt zijn en jezelf leert serieus te nemen. Dat je stap voor stap steeds opnieuw nieuwe keuzes maak om steeds gezonder te worden.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *