3 Simpele waardevolle tips om sneller af te vallen

Vaak weten we het allemaal wel, wat je moet doen of juist laten om af te vallen. Waarom doen we het dan toch niet. Zijn we te lui, of hebben slechte gewoontes de overhand.
Dat kan… maar voor iedereen is de rede anders.
Wat wel bijna voor iedereen hetzelfde is, is dat het waarom niet is uitgelegd of niet is blijven hangen. Als we iets willen veranderen moeten we als eerste het nut ervan inzien.
Hoe we af moeten vallen dat weten veel mensen wel. Maar het waarom geeft de drive om het echt te gaan doen.

1  Eet vaker en waarom.

Het is algemeen bekend dat je vaker kleinere maaltijden moet eten om beter af te kunnen vallen. Maar waarom is dat zo. Als we eten komt ons metabolisme op gang. Door vaker te eten krijgt ons metabolisme geen kans om stil te vallen of te vertragen.
Natuurlijk moeten we gezonde tussendoortjes nemen. We zorgen dat ons ontbijt echt een volwaardige start is. De twee andere hoofdmaaltijden kunnen we wat gezonder maken en kleiner maken.

Ikzelf eet als start een volwaardige Herbalife shake, met alle micro en macrovoedingsstoffen die ik nodig heb.
Dan om 10.00 neem ik een gezond tussendoortje die veel vitamine of proteïne bevatten. Tussen de middag eet ik weer mijn shake en wat salade. Om 14.30 neem ik iets van fruit of een rijstewafel. Om 17.00 een handje onbewerkte noten. Dit is goed voor de gezonde omega 3. En dan de avondmaaltijd. In de avond eet ik nog twee keer iets gezonds. Vaak iets van fruit een proteïne reep of wat tarwegras.

Door dit te doen blijft niet alleen mijn metabolisme op pijl maar ook mijn energie. Doordat ik zoveel goeds eet heb ik ook weinig zin in lekkere ongezonde dingen. Zo word ik niet alleen slank maar kom ik ook beter in mijn vel te zitten.
2 Drink groene thee en waarom.
Groene thee bevat cafeïne wat je metabolisme stuwt. En catechine die de vetverbranding verhoogt. Daarnaast bevat het ook fenolen die zorgen dat de vetcellen gemakkelijker hun inhoud loslaten. Zodat het in het bloed komt en zo door organen en spieren het kunnen verbranden. 3 a 4 kopjes is optimaal. Ook al zit er in koffie cafeïne  toch remt koffie het afvalproces af, omdat koffie je suikerspiegel omhoog  jaagt. Zodat vetverbranding wordt geblokkeerd. Daarom is groene thee de optimale vervanging. Zelf drink ik de Herbalife thee omdat hij vreselijk lekker is en afgestemd op mijn dieet. Maar daarnaast ook de gewone groene thee. Ze zeggen dat die uit de supermarkt minder goed werken dan uit de biologische winkel. Maar daar is nergens echt iets over te vinden dat echt is onderzocht.

3 Drink meer water en waarom.

Je lichaam heeft water nodig om calorieën te verbranden. Je metabolisme verlaagt meteen bij te weinig water. Daarnaast voert water afvalstoffen af omdat het onverzadigd is.

Ik drink iedere dag naast mijn thee ook nog 2 a 3 liter water.
Vaak heb ik en flesje naast me staan en als die op is vul ik hem meteen. Of ik ga elke keer als ik naar de wc ben geweest een glas water nemen.
Deze 3 de tips zijn erg belangrijk om af te vallen. Als je aan wilt komen dan is het niet zo dat je geen water moet drinken. Ieder mens moet zijn afvalstoffen kwijt. Van groot belang is het voor deze mensen om veel proteïne te nuttigen, zonder extra inspanning te leveren. Vruchtensappen drinken die je zelf bereid en laat je goed informeren door een voeding deskundige.

Categories: Motivatie

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *