Groene thee, frambozen, oregano, RoseOx  vol met antioxidanten, waarom al die ophef over antioxidanten?

Heel lang geleden leefde de mensen van vruchten waaronder bessen, kruiden en andere planten. Vandaag de dag leven de mensen van fast -food en veelal bewerkte voedingsmiddelen. Hierdoor krijgen we veel minder aan antioxidanten binnen, terwijl we er juist meer nodig hebben.

Waarom?

Luchtverontreiniging, stress, onvolwaardige voeding en slechte eetgewoonten zorgen voor een verhoogde aanmaak van vrije radicalen die ons immuunsysteem verzwakken. Antioxidanten neutraliseren deze agressieve moleculen en voorkomen celbeschadigingen.

Voor wie?

Voor iedereen, maar met name extra belangrijk voor sporters, mensen die langdurig of vaak ziek zijn, geregeld verkouden of andere kleine of grote infecties. Voor afvallers mensen met stress. Mensen met hartproblemen, zwangere vrouwen. Kortom iedereen!!

We ontkomen er niet aan, vrije radicale zitten immers in onze zuurstof die we inademen. Voor sporters is het werkelijk echt funest. Zij ademen vaak zo een 20 keer meer zuurstof in dan als ze niet sporten.

Veel mensen reageren nogal laconiek als het om vrije radicale gaat. Maar zij zijn vaak de boosdoeners voor infecties en ziektes. En als ze niet direct de oorzaak zijn dan verzwakt ons lichaam zozeer, dat we niet genoeg afweer hebben voor de andere onuitgenodigde gasten die ongevraagd langskomen.

Hoe kom je aan antioxidanten?

In kruiden komen vaak de meeste antioxidanten voor.

Oregano spant de kroon, want oregano bevat 3 tot 20 maal meer aan antioxidante dan de andere kruiden die bestudeerd zijn.
Oregano heeft  zelfs 42 maal een hogere anti-oxidante activiteit dan appels, 30 maal hoger dan aardappels, 12 maal hoger dan sinaasappels en 4 maal hoger dan bosbessen.

Rozemarijn bevat meer dan twaalf antioxidanten waaronder het zeer krachtige carnosolzuur. Antioxidanten helpen het natuurlijke afweersysteem van het lichaam ondersteunen. Ze bezitten vermogen om onstabiele vrije radicalen en zuurstofmoleculen te bestrijden; bevat ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en zink.
Kruidendeskundigen beschouwen rozemarijn als een ideaal tonicum dat een natuurlijke oppepper geeft. En helpt ons om dingen beter te onthouden.

Maar ook salie, kaneel ( kaneel reguleert trouwens ook onze bloedsuikerspiegel)kurkuma, venkelzaad, zitten boordevol antioxidanten.

Van het fruit is de kleine framboos de koning. Zij bevatten 10x zoveel antioxidanten dan bijvoorbeeld kiwi’s.

Maar niettemin appels, blauwe druiven, sinasappels, bosvruchten, bessen, bramen zitten boordevol met deze krachtige infectie bestrijders.
Wie van de groente op nummer 1 komt weet ik niet. Wel weet ik dat Broccoli, peulvruchten wortels, uien, knoflook, kool soorten, spruiten, veel van deze waardevolle helper bevatten.

Bovendien zitten er in al de genoemde kruiden, vruchten en groenten flavonoiden, deze stof zorgt ervoor dat onze bloedvaten wijder worden en zij beschermen de structuur van onze bloedvaten. Zodat onze bloedsomloop goed blijft functioneren.

Wil je er zeker van zijn dat je genoeg antioxidanten binnen krijgt.

Herbalife RoseOx bevat enorm veel antioxidanten.
Wat zit erin: rozemarijn, een mix van kruisbloemige groenten soorten zoals broccoli, bloemkool, groene kool en wortel. Wortelextract, geelwortel/kurkuma, tomatenextract, kruidnagel, salieblad.

Wat kan je doen om vrije radicale te beperken?

  • Rook niet
  • Beperk stress, dus los uw problemen eerder op
  • Stel jezelf niet onnodig bloot aan gifstoffen, uitlaatgassen en chemicaliën
  • Neem voldoende (nacht) rust
  • Eet vaker onbewerkte groente
  • Drink geen alcohol of beperk het als je het niet kan laten
  • Zorg voor de goede voedingssupplementen
  • Drink groene thee i.p.v koffie
  • Ga vaker de natuur in

Op de laatste gaat vaker de natuur in, daar wil ik even op in gaan.
Mijn zus verhuisde en ging onder de rookpluimen van Spijkernissen wonen. Zoals je weet is daar veel industrie. Ze had haar witte tuinset buiten gezet en na 2 dagen was hij helemaal bedekt met een zwarte nevel. Dit had ze elders nog nooit gehad. Het was ook een beetje vettig, roetachtig zelfs. Wat bleek dit kwam gewoon uit de lucht vallen.
Mensen die in dit soort gebieden wonen of dicht bij een lekker stikkende fabriek, hebben dus extra antioxidanten nodig.

Het bos, de zee haal daar eens wat extra frisse lucht zou ik zo zeggen. We kunnen het hard gebruiken.

Categories: Voeding

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *